Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det kommer förslag till motmedel, då det kommer till naturliga katastrofer, som vind, vatten, eld och så vidare så är det något som många sysslar med. Då det istället kommer till människan, den vandrande katastrofen föreligg


För att förebygga förstörelsen





av strandnära hus, bör huset ha formen
av en båt eller ett fartyg, bara att det är
placerat i en torrdocka på land. När
vattnet tar sig upp på land, antingen
genom en våg

kallad tsunami, flod eller bara vanlig
erosion så bör 'huset' klara sig väl mot
andra byggnader som ser ut som just
vanliga byggnader. Ett alternativ är
förstås att bygga

huset på höga pålar, vilket kräver en
trappa eller hiss av något slag för att
kunna förmedla gods och människor
mellan marken och huset. En båt eller
ett fartyg erbjuder

spännande alternativ mot hur ordinära
hus är byggda. I Sigtuna, strax utanför
Stockholm erbjuds den hågade att bo
under vattnet, vilket förstås skulle kunna
fungera även på

andra platser där det finns just vatten.
Som att bo i en undervattensbåt, bara
att boplatsen är fast förankrad. Vilket
kan tjäna olika uttänkta syften för den
mer vågade, våghalsade.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 191 gånger
Publicerad 2014-08-27 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP