Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterbild i fallande ljus



jag tänkte jag skulle måla lite
Började med att trycka ut lite zinkvitt, det var ju vinter
Ställde ut ett par av stadens orangeklädda vinterbekämpare
stärkta av kaffe och årets ostrandade löneförhandlingar
Jag satte dit några sneda hus lite på måfå ni vet
lät ett ljus vara tänt lite här och där
för de mörkräddas skull
och de mindre sorglösa
lite sand för de vingelbenta.

Hundkissfläckar och kastade apelsinskal satte lite extra färg på det hela
Utanför ICA målade jag dit en dragspelare i röd toppluva, men han såg så handfallen ut att han omedelbart fick sällskap av en trumpetare, det kunde inte hjälpas. Trumpetaren fick en blå toppluva som det stod ”Ät mera gröt” på.
jag skruvade ner volymen en aning för de överansträngdas skull

målade dit två killar från Somalia
och en anorektisk tonåring med en pärla i tungan
de fick extra tjocka jackor för att de såg så frusna ut
några barn med brinnande kinder förstås
töfuktiga lovikavantar
målade ner mössorna ordentligt över öronen

Och vuxna vintermänniskor i sedvanlig flykt undan sig själva
i rultiga jackor och fladdrande halsdukar
jäktande på omvägar förbi sina motstånd
igenkännande leenden
hej och tjo och hälsa och vi ses
tjingeling
det blir nog kallt i natt….
vi ses……………och hörs

nu behövde jag bara en himmel också
den fick bli blå så klart
hög och nästan tom
bara ett par trasiga vinterkråkor
som knappast orkade konkurrera med Gudar
och andra konturlösa fantomer
om luftherraväldet
Himlen blev vacker
och låg på det hela taget behagligt framkomlig för kvällsplanet till Teneriffa
färgtonen passade dessutom bra till apelsinskalen och dragspelarens toppluva
Himlen gjorde sig
och jag kände igen mig
och kände mig, bortom allt rimligt tvivel, belåten




Fri vers av Wallénaren 56
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-20 04:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

 Wallénaren 56
Wallénaren 56