Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Human Grotesk


Bly

Kors, hammare, skäror, Hakkors. blommor och andra tecken

(A)


De färdas i en värld av hamnar. De lägger till och går runt bland marknader av alla de slag.
I Pakistan de faller från en luftballong. Där finns inget att dricka men stjärnorna är unga och snart är där ett hav. Längst in bland Borneos bälten syns orangutangen.
Det husdjur som lider mest av människan. Visste ni att där har man dom som leksaker till barnen.
Som i Grönland där de klubbade ihjäl sälarna. Ungarna och deras mammor. och drog dom blödande ner till sina stålbåtar. Och i farleden väntar båtar av bark att få lägga till. De av naturen som ska ta tillbaka det människan tog ifrån dom.



C) Lars Gullberg




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-24 14:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg