Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solnedgången





När någon ska sitta där vid mig när jag är hjälplös.
och prata om allt, om igen.
alla minnen, när jag ligger där
Hjälplös, lyssnande
på hur underbart allting har varit.

bara ligga och lyssna, höra orden som redan sagts
Allt i återstoden av detta liv
som är kvar.

Skulle jag blunda och drömma mig bort
någon helt annanstans,



"Bara få uppleva
något helt nytt.
Få upptäcka platser jag aldrig varit.
Få dansa en dans jag aldrig dansat
med en underskön kvinna
jag aldrig sett.
Få se en solnedgång
som skär genom havet i horisonten."




Skulle jag antagligen somna då.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 50 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-21 18:37



Bookmark and Share


  Jenny Leine VIP
Dina ord griper så starkt och bestämt taget om en känsla och släpper den inte förrän diktens sista ord. Melankoli och en sorg över de möjligheter som inte blev dröjer sig kvar. Särskilt tycker jag om "Få se en solnedgång/ som skär genom havet i horisonten."
2023-12-27

  Anya VIP
Ett intressant perspektiv om ett diktarjag, som jag tolkar det, som ligger och är gammal och drömmer sig bort. Jag funderar på om det hade varit bättre att få uppleva vissa av de där drömmarna? Om det går? Solnedgång och nya platser är absolut möjligt...kvinnan???....jaa kanske?
2023-12-22

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
påminner om en dikt/låt jag gjorde
för 10 år sen kanske...

"i mitten av sommaren
i mitten av soluppgången
i mitten av regnet
i mitten av konserten
i mitten av oss"

tack :) för fin dikt också... <3
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg