Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsanden



Tänder någon sol, öppnar något fönster,
kanske finns där liv.
En brunn
det har funnits vatten en gång.

Det har bott någon här. Kanske någon jag älskat.

Ett monument, Ett kraftverk, En åder skuren itu. Allt har fallit isär
och grumlat våra minnen.

Förtvivlat kämpar livsanden,
morrondagen.
Det är så tyst och stilla, nästan fridfullt.



* (Lars Gullberg) 231129





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 78 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-11-29 14:16



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
som en bäck ringlar sig genom landskapet ringlar sig orden genom mina sinnen. så fint och berörande!
2023-11-30

  Asgeirr Immanuel
Härligt rytm och flöde i orden och tanken.

Tack.
2023-11-30

  Kajan VIP
En text som fascinerar och som är väl värd att återkomma till . Den är som en reflektion; en upplevelse av, inte en tanke.
2023-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg