Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå den politiska debatten...


Vad är rumsrent?

Vad är rumsrent?

Att utvisa ensamma flyktingbarn, eller
att vägra visum till HBT-personer
för risken att de stannar,
eller
registrera barn efter ras,
eller
skuldbelägga utstötta -
som kriminella as,
fattiga och sjuka,
hetsa arbetslösa,
A-kasselösa,
bostadsrättslösa,
"rika föräldrar"-lösa,
initiativlösa,
åsiktslösa,
förlamade maktlösa,
kastlösa -
samhällets värdelösa?

Att maximera vinstuttag
skuldränteberg och
skatteavdrag,
avkastningskravens devis,
kapitalflykt till nästa paradis.
Råvarujakt
miljöförakt,
låglöneslaveri
utom Europa och häri,
patent på liv -
medicinbolagens hungriga driv,
bli överviktig eller
undernärd,
utarbetad
eller underlärd?

Klimathotande kalas
med guldkortshållare på SAS,
översvämmad,
av fattigdom hämmad,
stackars hedning
får sned fiskfördelning,
resursuppdelning,
utsugande oljeledning.
Vapenexport,
krigshetsens sport,
ständigt rubbad maktbalans
Machiavellis renässans...

Nej
det är inte rumsrent
att trampa på onda tår
som alla har nakna
men låtsas sakna
Läs historiens glömda läxa
hat får aldrig låtas växa
skyll inte på andras idioti
när du själv för overksam liv
utan verklig engagemang
öva tystnadens talang
vår bästa demokrati
orsakar personlig idiosynkrasi
tankens lobotomi-
allmänna tjatets monotoni,
stop!




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-27 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3