Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De senaste rönen inom historisk datologi


Datorns historia

Datorn idag har en lång och spännande historia, från tidernas gryning fram till vår tid, tidernas skymning. En del av densamma är höljd i dunkel, men den senaste tidens forskning på området har kunnat skingra vissa av de digitalt-binära dimmorna.

Den första datorn var dess omedelbara föregångare predatorn, vars höjdpunkt inträffade under de något mer avancerade däggdjurens guldålder. Långt senare efterträddes den av arrendatorn, vilken aldrig under sin levnads dagar fick så mycket att säga till om. Idag är dessa två arter nästan helt utdöda, ingen saknar dem väl på allvar idag, och i stället har vi de numera både väl- och ökända varianterna Mac och PC, allt efter binärt intresse och virtuell läggning. Varken predatorn eller arrendatorn nådde upp till den användarvänliga nivå vi har nytta av och glädjen att erfara och ta del av idag. I synnerhet den förstnämnda var särdeles användarovänlig, för att inte säga direkt aggressiv och blodtörstig.

Även om det inte finns så många entydiga fragment kvar idag av vare sig predatorns eller arrendatorns respektive tillvaroformer, utan fastmer fantasifulla myter och osund vidskepelse, lever det dock i världen idag kvar tvenne tämligen välbevarade och stilfulla reminiscenser av datumanläggningar, nämligen Stonehenge i England, Storbritannien, och Ales Stenar i Skåne, Sverige.

Vad framtiden främst inom datorernas område har att erbjuda, står skrivet i ettor och nollor på cyberrymdens himmel.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Algotezza VIP
Läst 197 gånger
Publicerad 2014-06-04 18:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP