Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tissel o tassel

En dag jag vingla runt
med skorna uti säcken

Och kan Ni tänka vart jag hamna
jo in i vassa hagtornshäcken

Det rev och blödde ifrån stackars bena
och hyenerna var inte sena.

Det tisslades och tasslades mest hela dagen
att lilla poetissan hade varit dragen

När hon gått hem från festen så galant
men inte kan man lyssna på sånt fjant

De kan ju inget om det låga trycket
Ja vill Ni, kan jag rabbla hela stycket.

Och ingen doktor tror det kan va farligt
När mätaren den pyser, ack så varligt.

Och inga piller är det ödet värt
Nä man ska hålla livet kärt

Och leva kanske mer än hundra
men ingenting man ska avunda.

För ska man vingla både hit och dit
Då tycker jag att livet vore skit.







Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-06-05 08:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat om detta!
2014-06-09

  ResenärGenomLivet VIP
Tissel och tassel kan man vara utan...raka puckar ska det va...
trots allt, trevlig läsning...
2014-06-06

  Connie
Det är så lätt att ha förutfattade meningar. Många bryr sig inte om att ta reda på fakta innan de öppnar munnen!
2014-06-06

  Ingrid Trolle
Så härlig text!
Vissssst upppleeeeveeer vi
detta tissel och tassel av
sådana figurer som ingenting
vet om anledningen till det som
hänt.
Underbart skaldat, men ler
och håller med.
2014-06-05

  Rozsi.kovacs

En stört skön text fröjd att läsa
2014-06-05

  Palett
Bra text med god kryddning !
2014-06-05

  louisegirl
Fy för tissel och tassel..
Fint förmedlat..
2014-06-05

  Marita Ohlquist VIP
Usch för tissel och tassel!


2014-06-05

  anits VIP
Så fint skaldat om det som
sägs bakom ryggen, då ingen vet
vad som ligger bakom det
som gör att man vinglar fram.
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP