Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tragedy Anger/Hostility Summer Sun and Silence


Fjädrar i lava

Hellre än ljus stoppade hon små tapas i ljusstakarna, och bjöd in oss vandrare, och vi log mot varandra och tyckte illa om oss själva. Det hängde minnen av Berlin och andra platser över spisen; det var svårt att veta vad som var tändpapper och vad som var viktigare än livet här och nu och ingen kunde förstå att det inte spelade någon roll. Det var sådana otacksamma dagar vars visdomslektion kvitterades ut efter tio, tjugo, tjugofem år. Vi är ett efterklokt gäng. Nu tänder hon ljus som andra, men hon stöper dem själv och det är inte bara stearin.

En efter en återvänder vi, utan att veta vad vi ska erbjuda eller kräva. Inga budskap, inga frågor. I hennes rum försvinner möjligheten att ta spjärn mot någonting påtagligt, fastlagt. När möjligheter försvinner kan sorgen svalna.




Fri vers av Laz
Läst 226 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-27 10:35



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
När vi stöter på henne som gör att vi plötsligt känner oss som en tredjeklassare i den osäkra skoldräkten, mot vem vi sjävla och världen egentligen är.

Det är spännande vilka bilder man målar upp för sig själv av en text. Sitter och imponeras över rummet texten tecknar. När jag läser den igen ser jag till min förvåning att inga av de fysiska rumsattributen jag själv såg egentligen står i texten.
2015-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Laz