Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Allt och en skruv


Vi går på månkanten Herr Allt och jag. Trollen följer med, lite på avstånd men intensivt nynnande pressenningarnas sorgesång. Med stilen lagd stannar vi till för ett glas filosofiska grundtankar på vägen och doppar tårna i ett hav fyllt av pirater och skrattande kistor. Tänk, säger jag efter en stund, varför är det så att ingenting är som det skall här i världen, konstigt skruvad samman som jag är och ändå så både går och andas jag? Då börjar Herr Allt skratta, så trollen byter tonart i bakgrunden och soldammet ryker omkring oss. Han skrattar så länge att han faktiskt är irriterande. Men när han torkat skrattårarna så skrockar han på sitt allra varmaste Herr Alltvis. Ibland Andeliten är du mer än lovligt korkad. Det kan gott vara att det är mycket som inte är som det skall men du, du är ju skruvad samman just precis så konstigt som du skall. 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 127 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-07 20:58



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ett härligt stycke dumklok dramadialog!! som jag gärna själv skulle ha skrivit. Fint ackompanjemang, hur trollen byter tonart... Bonusapplåd för skRattkistorna :)
2014-06-09

  lodjuret/seglare VIP
Även läsaren kan tänkas ha huvudet illa påskruvat ibland. Kort och gott skrivet.
2014-06-08

  Ulf D VIP
En fascinerande saga, "pressenningarnas sorgesång" en oväntad och fin bild. På något, ja många vis sitter världen och vi ihop skruvad eller ej. Underbar läsning.
2014-06-08
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP