Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Blomningstid

Blomningstid
kommer

drick in
låt lysa

stå stjälkrak
men böjlig

blomma 
färgstark
som klippans
styvmorsviol

solstark
som hagarnas
blodrot

vänfast
som skogens 
linnéa

självklar
som kabbeleka 
vid bäcken

ödmjuk
som humleblomster
på ängen

drick in
låt lysa

stå stjälkrak
men böjlig

låt
blomma




Fri vers av Petter Wingren
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-06-12 21:14



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt med många bottnar. Tänker examen med alla små och stora människoblommor. Vars stjälkar för-hoppningsvis inte knäcks av hårda händer.
2014-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren