Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt Koranen bör vi leva i leva i kärleksfullt broderskap. Bör vi då vara rädda för Muslimerna?


Aktuell fråga: Bör vi vara . . .

 

Ja, för vissa aktivister,
som utgör terrorister.
Men tänk att flesta religioner,
även vår egen har haft fasoner
där präster här i Nord
manat till mord.

För mordvågen
under Korstågen
gavs deltagarna av kyrkan nåd
för på muslimerna utförda dåd.
Alltså absolution
och preskription.

Men just nu
är det i stället ju
vissa muslimska aktivister
som utgör världens terrorister
och manar folk i nöd
utföra våld och död.

Jag är inte van
att läsa i Koran
men finner där ett budskap
om kärlek och om broderskap
tvär emot de planer
utav talibaner?

Frågar mig Varför
ej mullorna då gör
ett beskt och tydligt uttalande
 att detta är ett fel förfarande
och högt så ropar ut:
”Våldet måste taga slut!”




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-21 10:27

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller helt med anakreon.
2014-06-22

  © anakreon VIP
Tänk få övertyga
alla världens miljoner
att tillvaron är knepig nog
helt utan religioner.
2014-06-22

  lodjuret/seglare VIP
Religion och tro ger makt.
Så om religion och tro gav maktlöshet till utövaren skulle den vara och bli ointressant att utöva på sikt.
2014-06-21

  lodjuret/seglare VIP
Envar som av tro mynt slår
uppmanar vi varandra just klår
säljer vapenkraft till andra
så vi just ihjäl har varandra
kapitalet vinner mark via öppna sår
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson