Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har sett på gamla kort från min barndoms somrar hos min farmor...


Barndomsland

I drömmen tar jag stigen ner till sjön-

där vid trädet ligger ekan förtöjd
jag lyssnar till små vågskvalp mot dess akter
ser nattens samlade regnvatten

jag öser ur det blöta dit det hör
sätter mig på den slitna brädan
tar tag i årorna och stakar mig ut-

jag ror genom hemligheter i vassrugg
doppar åran bland näckrosors blad
ser flykt som ringar på vatten

jag ror mig utmed ljuset
förbi den stora stenen
minns bad och sol
barnets glada skratt och sorl

då ett metspö i liten hand
starka fadersband
lycka då fisken nappa

jag ror hemåt i dagdrömmeri
möter där upp farmors glada röst
nu blir det potatismos och fångad fisk

jag somnar så nöjt i stugans sal
bakom blommig rullgardin
tar drömmen mig alltid dit jag vill

 

 




Bunden vers av Rosen VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-06-22 16:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skrivet om minnen från
underbara somrar.
2014-06-23

  Lars Hedlin
En fin text
2014-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP