Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikten som resväska (aforism?)

Dikten

är språkets

trånga resväska:

 

Man väljer noga

och tar bara med

det allra viktigaste.

 

------------------------------------------------
Bilden hittad på wikimedia commons, tack tack!




Övriga genrer (Aforism) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 485 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-06-25 09:21



Bookmark and Share


  walborg
Fyndigt - resväskan med i alla sammanhang tycker jag.
2014-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Bra att tänka på...
2014-06-26

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2014-06-25

  © anakreon VIP
…0ch ändå får man med sig ett parr fobbadojor och två gamla rutiga badshorts man aldrig kommer att använda…
Calle
2014-06-25

  Maj-Lis VIP
Bra
2014-06-25

  anits VIP
Mycket fyndigt skaldat!
2014-06-25

    ej medlem längre
Johan Jönson har en ganska stor väska...
2014-06-25

  Palett
På pricken !! Välja, vraka, lyssna !!
2014-06-25

  Anita Westin
Exakt så! Inte en prick för mycket får plats!
2014-06-25

  Tarantaran
Fyndigt från
Utopia, dröm -,
idealvärlden :)
din text
inspirerar till
förkortning:
bort med ' mycket '
och bort med
andra stycket /
strofen..en smaksak
förstås...men det
nödvändigaste
finns med då :)

" Men man måste
hitta orden, för
utan ord finns
nästan ingenting... "
/ Szymon Laks ur
ouvertyren till
" Musik från en
annan värld "
2014-06-25

    ej medlem längre
Intressant liknelse med en trång resväska .......man väljer kanske bland nyanser och är kritisk med ordval.
2014-06-25

  Minkki VIP
Vad kul idé! Och stryklodet ska med, förstås ;)
2014-06-25

  M M Mannheim VIP
Ja Mr T det du började med var en intressant vinkling av poesi. Mycket fint förresten, det var något jag ska tänka på.
2014-06-25

    Birgersdotter VIP
Fyndigt
2014-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)