Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny era som bara fanns i drömmarnas utopi

Jag såg en värld där bara kärlek rådde. Där fanns inte krig och inte heller bråk.

Jag såg en värld med vänskap över gränserna och alla talade varandra språk.

Jag såg ett paradis där marken ymnigt grönskade och där inga gifter kvävde jorden. Jag såg en värld där luften gick att andas och inga utsläpp skymde solskenet.

Jag såg en plats där ingen behövde svälta och ingen sjukdom tärde en människokropp. Där allas ögon strålade för i varje människa bodde det ett hopp.

Jag såg en värld där lidandet var över och alla människor gick omkring och bara log. Där människan älskade sin nästa och ingen mer sin bästa vän bedrog.

Den värld jag såg finns blott i mina drömmar, en utopi som aldrig kan bli.

Ett paradis ej likt annan som var så underbar att skåda, en sådan värld som alla kan leva lyckliga och visa empati vare sig vilken religion man tillhörde, sexuell läggning man hade, färg på huden man bar på och bakgrund.




Fri vers (Fri form) av Eden Halvorsen
Läst 370 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-26 17:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kom til Christiania, her er dejligt og godt at være
2014-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Eden Halvorsen
Eden Halvorsen