Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Respekt är konsten att överleva

Vad har hänt med mänsklig respekt undrar om vi dess ursprungsvärde har släckt?

Något är fel här i världen! Vad har gått förlorat i välfärden? Man slänger ur sig en massa skitsnack och fula ord om andra utan att tänka på att dessa människor också bor på denna jord!

Slänger ur sig elaka rykten utan att tänka på att den som drabbas är en förtryckt, en av sina inte ens bekräftade rykten om sig själva.

Tycker att man skall respektera andra utan att hela tiden behöva klandra och klaga undrar vem dessa skitsnackare och ryktes spridare försöker behaga.

Kanske är det bara ett uttryck för att dessa människor själva är svaga?
Vet man inte fakta och har facit kan den man svärta ner få livet trasigt!

Jag respekterar det mesta spelar inte någon roll om man är svart eller vit protestant eller kanske katolik!

Eller om man inte tillhör någon kyrka vem som helst får väl det dessa tror på att ha dyrka!

Människor kan mig börja klandra därför är det bäst att respektera och inte heller i obefogat skitsnack argumentera!

Hålla med genom att sitta tyst och bara le! Även om jag vet att det också är fel!

Sprider jag ett rykte vidare hjälper jag till att ett rykte förstärka och då det inom mig börjar att värka!

Skulle det nå mig skitsnack om en vän jag först fakta på benen skulle skaffa innan jag skitsnackaren försökte haffa.

Detta rykte om det visade sig vara felaktigt skulle jag till helvetets portar sända!

Hoppas ju att det inte behöver hända men varför skall vi respekten för en med människa skända.

Vi måste respektera allt det vackra vi tror på även planeten vi bor på. Men om vi respekterar rykten och skvaller vi i fällan faller. Undrar om det är kvälls och skvallerpressens fel jag beskyller nog dessa en del.

För att mycket i världen går fel. Vi vill läsa om alla som lider till och med om kändisskap som svider. När en kändis plötsligt blir mänsklig. Läser vi i fullt ös utan att vara känslig för om artikeln är helt respektlös.

Vi läser gärna om en i bonde söker som bränt sig på en grill. Bryr oss inte mycket om hur artikeln kommit till. För ser vi någon kändis gråta kan vi oss själva förlåta se våra egna fel och brister och att alla kändisar inte heller är nykterister.

Men om vi oss själv på första sidan av tidningen som ett rykte kunde se. Något de flesta sig nog vill undan be efter som vi alla vill respekteras vi med. Så skulle livet inte vara en lika stor gåta och vi kanske blev bättre att förlåta.

Vi måste respektera andra som på denna jord vandra uppmuntra och förlåta hellre än att bara klandra och i viss mån ljuga för att inför andra tro sig duga.

Men nu har jag skrivit färdigt i min stuga och skall tacka och buga.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Eden Halvorsen
Läst 510 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-03 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eden Halvorsen
Eden Halvorsen