Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag! En Alien!

 

 

Jag är supernatrual 

kommer från avlägsen civilisation 

för att se er teknikiolagi.

 

Men vad såg jag

ni håller på med politik!

 

Demokrati och kapitalism 

ni har större tro till politiker

och riskkapitalister.

 

I vår del av universum 

upptäckte vi för länge sedan

att sådant var samma som

avgudardyrkan.

 

Vi fann att det bara fanns en Gud

en Gud som hade gjort oss

till likadana som Han.

 

Vara som Han och leva som Han

då upptäckte vi.

livet och hur att leva det.

 

Det jag ser hos er

säger jag, det fungerar inte!

 

Kom ihåg!

Det finns bara en religion,

det är att tron på en Gud

och på samma sätt,

tron på oss själva.

 

De enda som kan ge demokrati

är ni själva.

Inte olika ismer

eller kapitalets marodörer.

 

Visst vi har kvar dem

men det är på museum.

Som en påminnelse 

hur fel det var i början!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-30 13:18



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet!
2014-06-30

    ej medlem längre
Bra träffat! På museum kan det passa!
2014-06-30

    ej medlem längre
Mycket tänkvärt!
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP