Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/Hadesit....


s t e l * o p e r e r a d





















blommande kärlek,
passioner,
nytt stort familjearv
från New York -



framtiden kunde knappast

bli ljusare för TIM och LOUISE

kärnfamilj, beräknade släkten




men - sen en dag- från ingenstans

kom diagnosen:

äldste sonen Tomas dödliga sjukdom,

inga botemedel enl läkarna,

bara en tidsfråga


- -


två månader senare

exploderar bomben:

Tims firma gick inte att rädda,

och som om det inte räckte

berättar Tim om Gianna

från MILANO.


han vill dit,

han vill ny framtid,

- han vill skiljas



Louise är utom sig:

"hur kan han,

lämna allt bara så där?

krossa vår värld......




---- två år senare----


Tim och Louise

lämnar Begravningsbyrån,

hand i hand för syns skull


-------


dom har flyttat ini en liten lägenhet nu,

ute i Botkyrka - enda möjligheten



/Grannfrun undersköterskan

viskar till grannarna:

- Dom där två, deras kärlek

verkar lite stelopererad liksom.

Väninnorna småler lite snett




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 206 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-01 12:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra tänkvärd text.. om livets oberäkneliga villkor. Men kanske är en stelopererad led bättre än en som orsakar ständig smärta?
2014-07-03

  Teresia Ridell
Ja vad vet vi vad som döljer sig bakom andras masker ?
Stark text, klart berörande.
2014-07-03

  walborg
Hur livet plötsligt bara blir förstört av oförutsedda skeenden - väl beskrivet - och så grannarna därtill .... vi dömer så fort för att vi inte ser och inte förstår och inte frågar!!!!
2014-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Blir starkt berörd av texten!
Beskriver hur livet kan förändras.


2014-07-01

  Gunwale VIP
Hadesit - kan det röra sig om inflammation i dödsriket?! Jo, så är det väl.
2014-07-01

  Gunwale VIP
Vilken perfekt bild. Allt har sin förklaring, men det vet inte dom andra något om. Och grannen med kompisar där på slutet! Arketyper(säger man väl)!!
2014-07-01

  Ingrid Trolle
Gripande öden så
mästerligt beskrivna.
Deras Stelhet är
inte att undra på.
Samtidigt förstår
man inte, varför
vissa människor
förföljs av av onda
skeenden hela livet
2014-07-01
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden