Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Datering

Jag ser på bilden:
ett fruset ögonblick från en vår för några år sedan,
dropparna i vattenfallet hänger kvar i luften,
inramade av magisk grönska.

När uppstod bilden?

När jag tryckte på kamerans slutarknapp?
När kameran läste in bilden i en elektronisk matris?
När elektroniken avkodade matrisen och sparade undan bilden?
Den första gången jag såg på bilden,
eller kanske varje gång jag ser på bilden?

Eller innan jag ens tagit bilden, när jag hittade motivet och vinkeln?
När jag köpte kameran?
När jag lärde mig fotografera?
När jag föddes?

Eller hela tiden? igen och igen...




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 354 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-05 01:29



Bookmark and Share


  walborg
Som att fota barn eller djur ... man bara knäpper och knäpper, och plötsligt har man en pangbild som denhär.
2014-07-14

  ResenärGenomLivet VIP
Oj, det var mycket spännande tankar på en gång...fast bilder är ju hela tiden föränderliga...
2014-07-05

  bittemi VIP
En text att reflektera över
2014-07-05

  Minkki VIP
till dags dato, inget svar ;)
2014-07-05

    ej medlem längre
Intressanta tankar...
Vacker bild!
2014-07-05

  cilax VIP
gillar funderingarna
2014-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)