Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/Vain, invain


f i s k - på TORRA LAND
























allt brakade samman



efter förra personalkonferensen;


nu kunde de inte

försvara honom längre.



beskedet var skoningslöst:

"avsked på blankt papper".



hans tidigare karriär

hade varit glimrande,

uppskattad och professionell;




något gick snett den gången

han blev avdelningschef

över en stor styrka kvinnor,

bara kvinnor på just den avdelningen.



dagarna gick, problemen växte

ja, han kände sig

som en fisk på torra land....



* * *


nu tre år senare är han förtidspensionerad


läkaren har inte funnit

något annat val,

psykiatrikern de rekommenderat

visade sig också vara kvinna


- - - -


en dag sade Nicklas rodnande

med förstulen blick,

Nicklas gillade verkligen

sin barndomskamrat:


- Kan allt det där att Du inte förstår kvinnor,

kan det ha att göra med,

att du växt upp utan mor,

med bara en ensamstående pappa?





/Tårarna bara rann och rann

när Roger promenerade

hem i natten,


hem till sin absolut tomma

lilla två:a


ännu tommare än någonsin,

hans älskling

labradoren TERRY

hade måst avlivas

sade veterinären frankt....



Roger hade ännu svårare

än någonsin

för att tro på någon GUD



(Ambulansen kom först

efter två veckor,

när grannarna

klagat på konstig lukt.)




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 614 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-07 13:48



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Det kändes att läsa detta!
2014-07-08

  Ingrid Trolle
En oerhört stark och
mycket berörande text.
Den grävde sig djupt in
och det gjorde mycket
ont.
Ett mästerligt berättat
verk om en mycket olycklig
människa.
2014-07-07

  Maj-Lis VIP
Detta gjorde ont att läsa...hur många lider i sin ensamhet
2014-07-07

  aol
Så stark berörande skrift borrade sej långt in i mitt hjärta frigjorde tårar som långsamt baddade livsnerven,
2014-07-07

  Eva Langrath VIP
Stark berättelse om ensamhet
2014-07-07

  Per Rydberg
Insiktsfullt om ensamhet!
2014-07-07
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden