Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudarnas humle och malt

Från den kustnära bygden
till slättland som fjäll
Vi svenskar förtär brygden
från morgon till kväll

Den dricks av alla överallt
hedras mörk som ljus
Gudarnas humle och malt
öppnar själarnas hus

Skapar nya vänskapsband
för gammal som ung
Räcker en hjälpande hand
och gör fattig till kung

I stunder av lättja som flit
den är pausens tribut
Ölen förblir traditionens rit
som förtärs till slut




Bunden vers (Rim) av Skaldafnord VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-09 17:04



Bookmark and Share


  Palett
En bra lovsång till ölets förträfflighet !
2014-07-09

  mickech
En mycket fin hyllning till denna ädla dryck!
2014-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Skaldafnord VIP