Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur bilderboken, den lilla...

 

 

Tro mig eller ej- men jag såg snigeln springa / du skulle ha sett/ bråttom ur solen in i skuggan...Flämtade sen länge i sin snirkla.

Jag talade med koltrasten, igen. Och nog tackade han för äpplena i vintras. Men solen.

 

- Jag är en pajas i det gula.

 

Humlan lät sig pudras i stockrosen/ vit som en geisha- men en budda med vingar/ jo

det skvallras/ sa flugan mot fönstret/ glänsande i blått/släpp ut mig---

sen.

Gässen flög snett i vinden och  skrattmåsarna spelade luffarschack på vågorna- men på stranden låg den lilla och var död.

Nog grät jag, tårarna blev glänsande pärlor i daggkåpans skål

Minnet och fjärilen vaggades i lavendeln

Pilfinken sa åt mig att gå...

/ så hej på ett tag.

 

 

 

Sitter nog i eken och vajar en stund...

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-10 12:04



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Underbara bilder målar du upp.
2014-07-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin text i spännande bilder.
2014-07-10

    ej medlem längre
alla dessa UR +
daggkåpa, där har du något. bra.
2014-07-10

  Ponkla
Bra sprudlande livligt skrivet!
2014-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo