Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur bilderboken, frökapseln..

 

Daggkåpa- du/i mina kupade

/händer/ vila

frökapseln tar oss/härifrån-

i visiret är astronautens tunga stilla-ett lyckoklöver

 

Men snärjmåran följer dig vart du går/ rutan blommar/

i skuggan/ nog ett kungsljus / reslig..en rese

pysslingen klär / i Salomos sigill

Låt inte knapparna/ snudda dina läppar 

 

- Sen låter vi dagen gå av sig själv.

- Om inte suset fanns, vad gjorde vi sen?

 

Åh..påfågelögat, höll på att glömma/ jag ber om ursäkt-

och grodan / alldeles ny

i vattnet på stenen

i speglingen/ fanns ett skäl- (själ)

stjäl aldrig

 

Nå, kanske har du fått nog nu/ men snart kommer

regnet

draken är väntad / värmer upp

drar i hop sig..ssssnabba fötter.

- Hör du?

 

 

Blodets lakej...bödel

Så. Eller hur var det? 

 

Ser allt nu fast jag blundar 

Mitt i virrvarret/ surrande

tryggare kan ingen vara...

 

 

 

Sen hoppar vi...

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-12 15:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
+ för knakigt och kungligt,
2014-07-12

  Ponkla
Jämförde denna med den du skrev innan. Denna flyter inte på som den andra, den är lite knakigt skriven, men det är mitt omdöme.
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo