Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske ett barnsligt försök...? Men vad gör man inte för att roa en vän..


Regntivolit

 

 

Mötte ett Jag i regnet/ det log och sa hej-

och

 

i bakgrunden ropade vinden. Bad oss att beakta. Att

det även fanns ett Du

Vidare sågs måsarna, kanske

som. De. Snirklande över vågorna

som faktiskt var grå

Sen språkades Jag och Du. Länge medan

regnet åkte kana på takåsen. Strilade fort. Glädjetjuten

hördes som en kittling i magen.

Ringblommorna blev såklart pariserhjul i gult och orange.

blåklockorna slängungor och dahlian 

vid grinden tog entré 

Spindeln spann sockervadd i buxbomen / men gråsuggan

i smultronståndet hade i smyg ätit upp alltihop

Så där var stängt.

 

- Ärtskidor är skoj, sa Jag

- Visst, sa Du och menade att ögon kan drunkna i en smilgrop.

 

I karusellen sågs liljor, prästkragar och bolltisteln såklart

i trädet satt duvan och sköt prick 

 

FAN...ropade någon och bröt all magi

 

Regnet det pissade

och ingenstans fanns Du...

fjärilen tystnade, humlan likaså

lejongapet hängde läpp

rosen surade

och nunneörten snörpte på munnen

 

Men så plötsligt 

ett skratt 

- Här är Jag...var är Du,skrek koltrasten

 

Och allt blev åter som förut.

 

I kväll  spelar månen på sina

skivor

och änglatrumpeten blåser i

sin rosa basun 

 

 

Bara för Dig...

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 231 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-07-14 14:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
(ja men visst!) ;absolut
-den är klarare Nu+
2015-12-03

    ej medlem längre
Riktigt snyggt!!
2014-07-17

  Louise Sparring
Fint och festligt.
2014-07-14

    ej medlem längre
Ur oj+ och johnny depp i en lila hatt
2014-07-14

  madinsane
"Visst, sa Du och menade att ögon kan drunkna i en smilgrop."

fastnar alldeles extra.
2014-07-14

  Ponkla
Bra skrivet!
2014-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo