Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


4,2 kilo.

hans sista varma sommardag.  regnet piskade marken så hårt att den vred sig i smärta. molnen sköt med stålspikar. mannen tog ut en orange tävlingscykel ifrån ett brunt garage. på med hjälm o solglasögon. nu jävlar skulle det köras. hans bana delvis asfalterad skogsväg 2 meter bred. samt vanlig väg. hans däck stenhårda - 4,2 kilo. banan kuperad och där fanns en hel del skymda passager. han tömde alltid sin plånbok innan på hallbordet. endast körkort och en skrynklig lapp fick ligga kvar. han älskade regn i alla dess former. så han tog av sig hjälmen och lade tillbaka den i garaget. de första två varven gick bra. ett snett leende i nerförsbackar och skymda kurvor. han plingade alltid för att varna i de snävaste. på sista varvet stannade han på backens topp. andades tungt och vände ansiktet upp emot himlen - skrek: "Skölj Mig Ren." denna gång bromsade han inte alls - kände sig förväntansfull och kaxig. tog kurvorna snävare än förr - log brett. innan den sista kurvan som var mycket svår plingade han. och mötte två barnvagnar i bredd. beslutet togs på en nanosekund . försökte köra till höger om dem. där fanns ingen plats så han kraschade emot en röd tegelvägg. och dog omedelbart när huvudet krossades. ambulans och polis anlände. en polis försökte identifiera honom. i plånboken hittade han körkortet. och en skrynklig lapp där det stod: "ingen behöver mig längre."




Prosa av Hans Christian
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-15 10:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra fart som passar till farten i texten. Bra att du knyter ihop texten med lappen i början och slutet. din berättelse berör.
2014-07-16

  Lehva VIP
Stark. Du berör.
Texten på lappen fyller mig med sorg.
Bravo.
2014-07-16

  Hans Christian
Tack för snälla kommentarer, hittat lite fel som jag nu rättat till :o) så här 23.15.
2014-07-15

  Minkki VIP
brrr... den var tuff och välskriven!
2014-07-15

    ej medlem längre
Shit! Alltså, jäklar! Denna var mycket bra. Man följer riktigt med i kurvorna från början till slut, där slutet visar en mörk sida av huvudpersonen.
2014-07-15

  Connie
Gode skapare, den grep verkligen tag! Jag har inga ord!
2014-07-15

  Nanna X
stark historia! att man anar faran redan i första meningen ökar spänningen. snygg detalj med lappen som man får läsa först på sista raden.
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian