Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupsömn

 

Det är hettan ---i--- mumlandet --- 

surrande----väntande----strykande

inga orosmoln --- bara nu

blått

nära

om hud, om hår, om ögon

Ritar solstrimma: följer linjer --- doftar jord ---kräver mod

 

Väljer---

Och

 

Djupsömn

 

Bryter ljuset igenom/så klart/ trasslar

i det gröna / som päls/ virvlar ---sen strömmar 

men orörd/ hud

Bländas av djupet/ världen grumlas

öronen som gälar---

 

- Kan vi mötas i en andning?

 

En krusning/ finns / kroppen färdas

i en bubbla 

Sjöjungfrublod i månens sken 

 

Svävar stilla 

Efterlämnar---sediment/ lämnar minnen

vänder ögon/ ut och in

 

överger tronen----

Räknar orden mellan dårar/ tar tid på ljuden av ditt hjärta

rider barbacka i en skymning och tror på spöken för att de finns

 

 




Fri vers av Kozo
Läst 210 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-30 09:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Får en trolsk känsla "rider barbacka i en skymning..." :)
2014-07-30

  Sinsson
det här var riktig läsning för mig :*)
2014-07-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande text i intressanta bilder att tolka.
2014-07-30

    ej medlem längre
känns som det saknas en kudde här
men det är en anna sak!+
2014-07-30

  i af apa
behöver djupsömn...
2014-07-30

  madinsane
doftar dimma. och lite järn. och fuktig hud.
och jag älskar slutet.
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo