Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av flera dikter med det namnet.


Tillstånd


Ritar vit zinkpasta
på munnen. Musiken
spelar, sköljer toner i
moll: -"November rain..."

Men det får vänta!
Än ljungar julis värme
genom landet, likt ett
hettans timida lejon.

Gnistor, vita korn i
den ökentorra luften;-
Små salivdroppar på
rödsprängd tunga, väter den.

Lampan sneglar mot mig, som
en uttråkad ande, i Väntan på
förpassning i reinkarnation --
-- till nästa Station.-

Tar bloss på en cigarett å
dricker kallt vatten ur ett
stort glas. Finner mig, plötsligt,
fångad i Mayas Villa!

Här, får jag fäkta mot allsköns
onda makter å andar tills
dess att Tiden löser mig
ur detta Fängelse.-






Fri vers av Marianne Räf
Läst 140 gånger
Publicerad 2014-07-18 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf