Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vaken


Ur bilderboken, nära

 

 

Men åh...det är värmen/ händerna -fingrarna 

flätar- följer linjer...I cirklar

 

-Tyst!

 

men regnet---/regnet, var är det?

ljuden över havet...i vågor/ såklart

(så dumt)

följer och strömmar/ virkar drömmar av grus

nära...i skummet.

 I skummet finns svalka

Och i daggkåpans skål

 

- Jag är vilse i djungeln..känn på min panna jag tror jag är sjuk.

- Pjallpåse, leta bland stenarna..visst hittar du dit.

- Varför viskar du?

- Tyst!

 

Så orden som studsar / och värmen igen

Händerna brinner....tecknar  och skrapar 

fint ska det bli/ natten den hoppas på sällskap

minsann

...sjunger en visa det högsta den kan

 

- Rimmar du din dåre.

- Tyst!

 

Kryssar droppar---så glänsande/ för fjärilens skull

Så nära, så nära--- hör nog en puls 

Och sömnen den vaknar/ ivrig igen

Vinden den pustar  / fyller med drömmar

stjärnögda prinsar under sömtutans blad

Månen galopperar och spelar roulette

En vissling över nejden --- jag tror det är sant!

 

- Tyst!

 

Men åh...det är värmen, visst är det väl så?

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-19 03:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kul text i värmen!! :)
2014-07-19

    ej medlem längre
ha. pjallpåse. Tyst!+ :)
2014-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo