Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur bilderboken, skogstokig

 

 

Ända in där/ där leendet finns/ ända in då

/då ögon glimmar----ända in...där orden finns.

Ända in...så----

 

Väljer vägen genom skogen, stigen. Doften av skvattram efter regnet. Dimmor och älvdans. Myrmark. 

Älvens silverskinn som svalkar, strömmar. Lyfter. Smeker...

Och...värmen som dröjer sig kvar. Där

I gläntan med mossan. Smaragd---!

Stensöta, ormbär, harsyra... 

 

- Skogens läppar smakar så

- Tror du på trollen?

- En skogsstjärna..

 

Omfamnas av skuggan---skogsduvan finns i ljuden

Hålighet/ möter mod- stöttar/ stöter /mot/vacklande ro

Tvinnar ängsull---pulserar ljus, söker tjärnens /blanka vatten

 

Ända in i skogens sal...

 

 

- Följ stigen.

- Är du med?

 

 

 

 

 




Fri vers av Kozo
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-21 17:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet!
2014-07-24

    ej medlem längre
ja, slutet måste ju bli +
2014-07-22

  madinsane
älskar slutet. gåtfullheten.

2014-07-21

  Ponkla
Mycket bra!
2014-07-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Text i spännande bilder och uttryck!
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo