Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnas alla de som lyckats


LIVET PÅ KREDIT OCH LÅN

De lever på kredit,banklån, snabba SMS-lån
till skyhög  ränta, där smart  lånekund  kallt
kallkylerar  med  att  banker  och  värld  kan
kracha när som helst  så det  lär att passa på,
för om morgondag är inget  100%  säkert, så
de lever på kredit och har  räknat  ut  att det
går  bra  att  från  vaggan till  graven  leva på 
lån och kredit, och när  räkenskapens  tid är 
stunden kommen till liv och levernes handel
och vandel till  kronofogde testamentera alla
sina  skulder  och  räntor  när  färden går vid-
are mot nya okända mål, i genbankens ärvda
ränta, och  av  all den kyrkoskatt som vart år
deklarerats räcker det nog till ett helt mauso-
leum, för fint ska den vila som vittnar om ett
storslaget liv,om än det skedde på kredit och
knipsluga lån,på andras bekostnad.
                                       *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-23 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP