Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem vill krig?


Ohelig Vår



De Krigets herrar,
som många terrar -
med grym, brutal död,
hemlöshet å nöd,--
människor skärrar
och bestjäl på bröd!

De hemska vapen,
ägda av Staten, -
mot fattiga slår!
Undrar hur de mår,
som vidgar gapen --
i ohelig Vår.

Hur ligger allt till?
Vad är det vi vill?
Skall Världen vara
för några, bara?
Tiden tycks stå still!-
Är det stor fara?!

Måste vi vänta,-
att dörren glänta --
på, till Evig Fred,
där alla är med,
- får frukter hämta
från Kärlekens träd...?














































Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-25 00:48



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Konstigt att mänskligheten är så dålig på att undvika krig men så bra på så mycket annat!
2014-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Här sätter du ord på det som många tänker...varför kan vi alla inte bara vara vänner? Det vore så skönt...
2014-07-25

  H.C.B
....och en väntan. Du skriver inget slumpartart du inte. Kram. :)
2014-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf