Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lukten av fuktig betong

När morgonen kommer
luktar det fortfarande
av regnvåt betong
som solen förtvivlat
försöker torka bort

Lukten av gårdagens
urin bland husknutarna
är inget som är nytt
utan snarare något
som alltid varit

lite som politikernas
försök att dölja
loftgångar av betong
där bland de andra
husen för de mindre

bemedlade men ändå
nöjda med vad de har
då de inte vet vad
de missar där bland
den fuktiga betongen

som solen försöker
torka av hela sin kraft




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-26 23:38



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Glad här i våta betongen
Åt armodets utanförskap
Noterar jag att den här gången
Sprattlar andra i Helvetets gap
Jag slickar belåtet på lågprisglassen
Och läser om stackars medelklassen:

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/bjorn-wiman-medelklassens-fortvivlan-kommer-inifran-i-arets-valrorelse/

2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter