Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5 djuriska verser.


Zoologisk Truddelutt


Den lille gråsparven Frans
såg i skogsgläntan sin Chans!
Lilla sparvan Isa-Bell
stötte på honom, en kväll.
Sen, gick allt såsom en dans--
Hon var söt å han så snäll.

Den långe giraffen Jan,
sa att han trodde på Fán.
Han konverterat från Gud,
som hade "för hårda bud!"
Föredrog djävulsk Élan --
- Satantatuerad hud!

Å, nyckelpigan Sara
bekymrade sig bara
för sin klänning, svart å röd.
Fast hon fick väsentligt stöd
av skräddaren, som klara´
stassen med näppe å nöd!

Åsså, älgen Roberto -
som inte var alltför go.
Han stod å sket på ängen --
Vips, kom där bonnadrängen,
beväpnad, - det ska ni tro -
å tog vår älg - på sängen!

Vita haren Elvira -
sitt Bröllop ville fira
i sommarns gyllne Legend.
Solen i det blå var tänd.
Å, alla djuren lira --
å brudgummen rökte Blend.





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-27 17:19



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Sara var bäst, tycker ja!
2014-07-28

    ej medlem längre
Stor fantasiådra!
Gillar speciellt frasen "Vita haren Elvira" med dess strof!
Gott!
2014-07-28

  KattenKin VIP
Så lustig och listigt dubbelbottnad, helt underbar text!
2014-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf