Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med anledning av anakreons "Upp till bevis"


Hur egentligen skall detta sluta?
Bör vi nu återgå till ättestupa?
Ja, den frågan är ej lätt besvara,
och själv har jag nog svårt förklara
känslan utav lätt ambivalens
inför en styrelses så sorgliga tendens
att höra ifrån ansvarigas instanser
hur de hänvisar till dåliga finanser.

Det gäller då att stå på egna ben,
om man får tro Bo Södersten
som betecknat oss som tärande.
Ett uttryck, ytterligt besvärande.
Kanske bättre då om vi vore döda
så slapp de ju oss längre föda,
Och de som så kan inbespara kröner
både karriären såväl som sina löner.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 150 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-01 14:36

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi måste fortsätta kämpa
trots ålder och krämpa
be svinen kyssa oss där bak
knäcka dem med ett brak.
2014-08-02

  © anakreon VIP
Varmt tack för denna välskrivna kommentar!
Calle
2014-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson