Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
KBT vad är det? Ett, två, tre får du se.


Ett plus ett kan bli fler än 100 000 varje dag.

Distinktionen mellan känsla och tanke
som om de vore ett inoljat älskande par och
löst upp allt vad friktion heter
(drömscenario, utopiskt).

Kompromissande med sig själva
till den gräns att istället för förening
blir de upplösta till intet (eller alltet).

Omöjligt att vara sin egen domare
i denna kamp
och med all denna publik
som pillar sig i kroppens mittpunkts sår
tills att det blir infekterat.

Stående med ryggen mot skådespelet.
Låt oss satsa på vinst,
vilken insats vågar vi oss på?
(Förståndet eller sinnenas njutning).

Att konsekvent följa det förnöjda förnuftets väg
eller den omättliga känslans.
Vem har förresten uppfostrat dessa båda parter?
Existerar de överhuvudtaget
eller är de egentligen lika goda kålsupare båda två?

Tanken känns alltid.
Känner tanken alltid.
Alltid känner tanken.
Tig still min tanke, låt mig känna.
Tig still min känsla, låt mig tänka.

Som ett andetag synkroniserat med kroppen,
in och ut,
flödar dessa stoff.

I det för stunden omätbara rum,
kallat mitt liv.




Fri vers av Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-07 22:42



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Måste sälla mig till hyllningskören, det jag fastnar för är "Existerar de överhuvudtaget " en viktigt frågeställning!
2014-08-10

  Magnus 7.0
jag tycker att den är spännande, för mig krävs det att jag läser den blundande för att förstå ordens innebörd. Den är svår, men som ett berg vill jag försöka att bestiga det trots en panisk höjdrädsla.
2014-08-08

    Om
Härlig text med både djup o höjd
2014-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Vill oxå kalla mig Miss Lyckad