Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Sådd och skörd

Bonden
bärs av
tid och tröska

styr sitt ögas
farkost
över fälten

samlar mer
än han kan
önska

andas
sådd och skörd

den sanna 
hjälten




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-09 11:03



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Här, liksom alltid när du skriver, finns en smärtsam spänningen mellan mörker och ljus.
Överflöd av gott är bra.
Men liemannens skörd kunde vara mindre ...
2014-08-09

  Marianne Räf
Att -i detta fall- bonden "samlar
mer än han kan önska", är det
något bra - eller dåligt för honom?
Ett slags önskvärt överflöd - eller
ett negativt för mkt av det goda?
Undrar bara.. Hälsn, Marianne.
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren