Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sagA

 

 

Det var en gång en stilla älv

utan rörelse förde den sitt liv

 

jag vet att en pojke i stillhet på stranden

 

i tanken tog väldiga kliv

Det var en gång en strand utan fotspår

och en måne som såg på

 

om ingen rörelse finnes, hur kunde pojken då gå

 

Det var en gång en virvel

som vill dansa i en mitt

som inte vågade följa

cirkelrörelsen den smitt

 

all tystnad, all stillhet rådde

månen vågade inte se på

 

när livet sökte sitt att leva men

levnaden inte kunde rå

 

Då i en kaskad av ljus

tändes pojkens röst

älven och virveln sökte sitt brus

och stranden fylldes av tröst

 

för hur kan ett barnahjärta slå i slag

om vattnet ingen rörelse har

och hur kan ett barn spåren i sanden följa

 

om inga spår finns kvar

 

här blev allt vindstilla

 

Så har livet i sig en motpol, en rörelse

här ska ingen tid bedarra

för livet om sig I sig själv

 

kan aldrig se en Älv, ett barn,  

 

 

 

tiga stilla.

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Yrre VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-09 23:59



Bookmark and Share


  ULJO
Berörande och som vanligt med klass
2014-08-11

  Fem hjärtan VIP
Åh så fint och berörande..Griper tag!
2014-08-10

  kerstin skriver VIP
Vackert och lite vemodigt
2014-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP