Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fel regissör


Tänk vad somliga tar för sig!
Nu menar jag alla de som
huserar "under my skin".

Ni må tro det är många.

Hon den hurtfriska
den osövda
den gäspiga
den tråkiga
den bråkiga
den keliga
den veliga
den glada
den ledsna.

Och inte kan jag styra dem
De har mej bara som en scen
där de spelar upp sina akter.

Den ena framfusigare än den andra.
Fast den glada drar mest publik.
Den sura får nästan stå där ensammen
Publiken troppar av en efter en.
Vill ha pengarna tillbaka!

Sen är det den keliga
Hon har mest manlig publik.
Dom kvinnliga snörper lite på mun.

Och den veliga,
virrar dom på huvudet åt.

Har säkert fel regissör
borde nog ta i med
hårdhandskarna
och visa vem som bestämmer.

Kanske jag skulle ge dem köbrickor.
Sur i dag
glad på fredag
kelig på lördag
osövd på söndag
and so on.

Hur var det Strindberg sade:
"Det är synd om människorna"

Ja, i synnerhet om de har många hyresgäster.
















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-13 15:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-08-19

  Lars Hedlin
Bra skildrat och dagskänslan avgör
2014-08-14

  anits VIP
Roligt skaldat och tänkvärt!
2014-08-14

  Ingrid Trolle
Roligt och tänkvärt
och mycket mänsklig
skildring av
hur ombytliga våra
våra sinnen är.

2014-08-13

    ej medlem längre
Mycket varierande allt eftersom humöret tillåter.
2014-08-13

  louisegirl
Tänkvärt..
Bra skrivet!
2014-08-13

  Marita Ohlquist VIP
Med glimten i ögat!
Vi har många egenskaper som tillsammans bildar en helhet.
Många olika hyresgäster kan trivas tillsammans under samma tak.

2014-08-13

  ResenärGenomLivet VIP
Kul men ändå tänkvärt tema...tyvärr vet man nog inte från dag till dag vem det är som står på scenen....:-)
2014-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP