Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt i Berlin

På ena sidan gatan
strövar döden
med absintglaset
höjt mot skyn
och en gulblek
färg i hyn

På andra sidan gatan
flanerar livet
med dansanta steg
och vinden i håret
Här ska firas
hela året




Bunden vers (Rim) av edithheidi
Läst 479 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2014-08-14 09:13



Bookmark and Share


  småstensorkestern
brukar inte gilla rim. älskar det här.
2014-09-09

  Bo Himmelsbåge
En skenbart enkel text
om en natt i Berlin...
där den rivna muren
markerar skiljelinjen
mellan Liv o Död
De fortsätter sin Eviga
pardans
oberoende av murar
o förtecken på regimer...


Sparas i det fria Berlin
där den skenbart fria
figuren dansar vidare
mot sitt öde...


2014-08-23

  Peter Olausson VIP
glimtar från livets djungel
2014-08-23

  Klara Ord VIP
Fin text med spänning.
2014-08-14

  Rochester
Klassiskt - originellt. Känns som om stroferna ursprungligen skrivits i omvänd ordning, men som de nu står ökar komplexiteten och är helt klart att föredra.
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

edithheidi
edithheidi