Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågar Ni?


Är man modig om man vågar?
Säga emot
Sticka ut
Göra häftiga grejor.
Spela roulett.
Plocka ur förbjudna vrår.
Gå balansgång på slak lina,
där livet håller i ena änden
och döden i den andra.
Och vem släpper först taget?
Strunt samma
resultatet blir platt fall.

Vad är egentligen mod??
Är mod övertänkt?
Nej, jag tror mod springer ur ens inre
i en akut situation.
Som att kasta sig ut för att rädda ett barn
i trafiken.

Aldrig har jag hört
att någon planerar att vara modig.

Mod är kanske en handling
där ens eget Jag är satt åt sidan.

Utan tanke på ära och beröm.







Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-21 11:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra tankar...
2014-08-22

  anits VIP
Klokt och mycket tänkvärt skaldat!
2014-08-21

  Lars Hedlin
Insikts ordat!
2014-08-21

  Ingrid Trolle
Engagerande filosofiska
tankar
2014-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2014-08-21

  i af apa
intressanta tankar av vishet! ibland händer det, den som är rädd är modig... som en kvinna sa till mig nyligen; jag gjorde det för jag var så rädd! hon räddade inte ett barn i Trafiken - men en lös springande hund som rymt från matte...
2014-08-21

    ej medlem längre
Kloka tankar!
2014-08-21

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2014-08-21

  Maj-Lis VIP
Så sant
2014-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP