Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vems är skulden

Vad är det nu du vill?'

vill du
picka med din näbb
i mina mänskliga rester
eller förtära min välgödda kropp?

Du skulle talat direkt till mig
så att jag hade förstått
att livets gåva
kunde ha förvaltas
bättre än jag gjort

Du har fegat ur, försuttit chansen

en stum feghet

som är din egen undanglidande reträtt

från det som du säger
att jag borde ha gjort bättre

Din skuld
som Du nu vill
att jag ska bära




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-22 00:05



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Att skriva om sina egna skuldkänslor är lättare än att skriva om skuldbeläggare men du har lyckats förträffligt med det Ingela! Sista versen är verkligen pricken över I:et! Eloge!
2014-08-24

  Peter Olausson VIP
näbben signalerar korp, kråka, skata, kaja, hök, falk, örn - eller kanske gam. I alla händelser rov på en slagen, eller åtminstone till jorden människa.
2014-08-22

  Nanna X
bra rutet. man ska inte bära andras skuld.
2014-08-22

  Monika A Mirsch VIP
"stum feghet..."
när man inte når, kan man ju alltid ta till beskyllningar - välformulerad denna svidande oförrätt
2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP