Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
har du studerat kundvagnarna.....


handlar du för två

Människor trängdes och ville hem
Jag trodde det skulle vara lugnt före fem
Alla veckohandlar, alla ska ha samma sak samma dag
Det tycks vara en oskriven lag

Mellan hyllorna fick jag syn på dig
Jag undrar om du såg mig
Allt exponeras i en butik
Den ena varan är den andra lik
Men du skiljde dig från allt
Jag försökte ta det kallt

Handlar du för två
Eller handlar du för en
Men svara då
Har du en vän?

Jag såg hur du plockade ner allt i en korg
Dina varor doftade ensamhet och gammal sorg
Du hade behövt en kundvagn om ni varit flera
För vore du inte ensam skulle du behöva så mycket mera

Det var lite snabbmat, och lite hygien och bröd
Du granskade paprikan, var den ordentligt röd
Lite godis och jag köpte ost och kex
En fredag för mig utan dejt och utan sex

Handlar du för två
Eller handlar du för en
Vart ska du gå
Vill du bli min fredagsvän

Det är en kvartersbutik i området där jag bor
Du kanske bor vid trappan där lökarna gror
Jag bor bara ett par hus längre bort
Varför är fredagshandlingen så hopplöst kort

Jag har en inköpslista men jag visste inte att du fanns
Om jag vetat det, men nu så har jag inte en chans
Jag vill stoppa dig i korgen, och ta med dig hem till mig
Och sen vill jag stoppa dig i soffan och avnjuta dig




Fri vers av PPQ
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-01 13:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ