Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bitTida

En grynande, men ändå dunkel

morgon tar stilla plats

jag ser den genom fönstret

i en natt som tagit rast

 

gammelklockan tickar och slår

sina taktfasta fyra slag

det är en ynnest att få se

denna födsel av en dag.

 

Rätt hårt blåser vinden utanför

regndroppar ryms i 

men i mig stiger solen

och mitt val är hur dagen ska bli

 

Jag kunde vara bitter, sömn

är trots allt en dyrbar sak

ändock känner jag mig rikare

efter denna nattens vak.

 

I livet finns så mycket, 

man kan njuta när man ser som

att finna ut hur en morgon

kan se ut när den ler.

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-27 05:19



Bookmark and Share


  ULJO
Genuint skrivet detta
2014-08-29

  Anya VIP
Jag tycker om denna lunkande text. särskilt tilltalas jag av slutet:
"som detta att finna ut hur en morgon

kan se ut när den ler."
Härlig besjälning!

2014-08-29

  Lennart Arvidsson
Du skildrar mötet med morgonen på ett så fint sätt. Förstår att morgonen kan ha en extra dimension för dig
2014-08-28

  Lena Själsöga Keijser
en mycket sannvacker
stämningsbild
2014-08-27

  KYREUS of Sweden
Mjukt,
sant
och fint.
2014-08-27

  Tobias Haglund
Vackert, speciellt slutet fattade jag tycke för. Välskrivet!
2014-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP