Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.wingarr.se


Eftertanke

Alla 
har en
stund

alla
arter av
däggdjur

från möss
till primater

ko och tjur
katt och katta
hynda och hund

en stund
att uppskatta

att inte
skynda
mellan
utgifter
och intäkter

fåglar
fiskar
kräldjur
och insekter

av varje sort
och slag

så även
människan

så även
jag

i väntan
på sömn

en stund
kort
eller lång

bryggan
mellan vaken
och dröm

när tanken
dansar naken

vishet
blir till 
sång

tid
att slicka
sina sår

myggan 
utvärderar
dagens
stickspår 

chimpansen
känslig i sinnet
funderar
på överdrivna
leenden

kattugglan
orerar
och läser
nattfrusen

direkt
ur minnet 
gryningens
sista ugglerop

näbbmusen
fräser
och stänker

springer yr
och alldeles
för fort

som bara
näbbmöss
kan

in genom
sömnens
port

mitt i bestyr
och välkända
skeenden

faller ihop
i en grop

endast
människan

eftertänker
före 

det hon 
inte har gjort




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-30 14:00



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Både rolig och med många bottnar.
2014-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren