Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...inspirerat av Per Olof Enquist "Liknelseboken"


Hjälplöshetens återkomst

Kriserna vänjer oss vid hjälplösheten
som vi har jobbat så hårt
att glömma
vår barndoms hjälplöshet
vår utsatthet och nakenhet
allt som barn växer ifrån
för att bli vuxna
men som kommer igen
i kristider och i livets slutskede
ge mig styrka (Gud?)
att omfamna hjälplösheten
utan rädsla
utan ångest
men med värme
och hopp om kärlek
som föds i hjärtat
liksom en blomma föds i ett öken




Fri vers (Fri form) av RW3
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-01 09:28



Bookmark and Share


  bumerang
"Omfamna hjälplösheten"
Klingar mäktigt i mig då jag läser.
Acceptans av den enkla människa
Man är.
Du skriver fint och uppbyggligt.

2014-09-05

  C.Degerfeldt
Hjälplöshet är nog den värsta känslan för en vuxen människa att umgås med. Fint.
2014-09-05

  Vill oxå kalla mig Miss Lyckad
Intressant skrivet kring hjälplöshet. Även att relatera ordet till barndom kontra vuxen. Får mig att fundera på ordets innebörd än mer och djupare. Är någon någonsin hjälplös eller är det en tanke som kan omvärderas? Känns som den yttersta udden på livets skala; hjälplös.
2014-09-05

    Pangles
Bra!
2014-09-01

    ej medlem längre
ÅÅh vilken härligt text. Precis vad jag behöver där jag befinner mig nu. Gillar känslan i dikten, en desperation och sårbarhet.
2014-09-01
  > Nästa text
< Föregående

RW3
RW3