Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan ankare

ja, jag borde

vetat vett

bättre stigen än den helvetesenkla vägen upp för berget

stenblock

hasselbuskeprassel
och små små smultronplantor
längs med åkervägar
(fragaria vesca)

tro på mig när jag säger
att allt, eller intet
jag förmår inte själv
inte annat
än vilse

vilse som slet i mig
och gav mig skulden'

vilse och utan ankare
det rycktes loss då
ondskan utan
ögon
bara blånader
inga skärsår

och ensamhet stod jag där
på murkanten och visste
att jag aldrig mer skulle

höra dit där mitt hem
hade varit




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-04 00:14



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Rotlöshet och skuld ges ett ansikte i denna text...
Berör mig!
2014-09-06

  Anya VIP
Tycker mycket om denna. Ordlekarna:
den helvetesenkla vägen
hasselbuskeprassel

blandat med en smärtsam ton...

2014-09-06

  Nanna X
vacker vilsegång
2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP