Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten smyger fram

Dagen är blåsig
det regnar löv.
Solen glittrar
leker längst vattenytan.
Vi sitter vid strandkanten
eldar och lagar mat.
Njuter av gemenskapen
maten och utsikten.
Känner doften av hösten
som smyger sig på.
Ändå är sommaren närvarande
solen värmer i ansiktet.
Kaffet är njutbart och doftar gott
härligt att dricka ute i det fria.
Sen fiskar vi en stund
en stor gädda hoppar efter draget.
Dagen går mot kväll
himlen sprakar bakom bergen.
Sen kommer skymningen
ett mjukt täcke över dagen.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-14 20:39



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
vackerbilds närhet
2014-09-20

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig text...
2014-09-18

  anits VIP
Så fint berörande och harmonisk
är din underbara dikt!
2014-09-17

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2014-09-15

    ej medlem längre
Skön känsla i denna fina..
2014-09-15

  Palett
Bra text om en mysig höstdag.
2014-09-15

  ULJO
Fint skrivet
2014-09-14

    Drömfabriken
Vad hade hänt om du tagit bort

"och lägger ett"

på slutet i "Sen kommer skymningen
och lägger ett mjukt täcke över dagen."?

Det skulle bli:

Sen kommer skymningen.
Ett mjukt täcke över dagen.
2014-09-14

    ej medlem längre
En underbar dikt.
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP