Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visst kan moln skymma ibland… men Solen finns där… alltid…


Ett Mörkt Moln Drog Förbi…

 

        

       ~*~

 

 

 Ett svart moln

taggat

av egoismens

blixtrande hat

 

Drog förbi

alldeles

nyss

 

för ett kort

ögonblick

en skälvande

sekund

 

 

Det skymde

 

Varats

 

Kyss

 

 

 

Denna Eviga

 

Ömhet

 

som i

 

Himmelen

 

vakar

 

bor

 

 

för den som Älskar

 

för den som Tror

 

 

 

 

Tror på

att

Grunden

 

för

 

LIVET

 

är

 

KÄRLEKEN

 

den enda verkliga

 

SANNINGEN

 

 

ALLT

 

annat är

 

 

ILLUSION

 

 

Rädsla o Osäkerhet

om den Himmelska ton

 

Gud o Den Helige Ande

är

 

KÄRLEKEN

 

men detta är också

 

VI

 

om vi kan förlåta andra

blir Du också fri

 

detta är hans

Bud

 

 

 

 


finns det

INGET

som skiljer oss

från den enda

VERKLIGA

SANNINGEN

 

 

GUD

 

 

Lyssnar Du noga

så är den Din

tonen som sjunger

Ohhh… brinn hjärta brinn

Brinn för Din Kära

brinn för Allt

 

för Livets Kärna

 

o Dess salt

 

 

 

 

Jag går här

på stranden

av vårt Himmelska hav

o tackar för all den värme

o Kärlek Du gav…

 

Jag håller Dig i handen

den lyser av ljus

av Stjärnstofft

Närhet

o Evighetens brus

 

 

          

           ~*~

 

 

 

Jag går här vid lunden

hör bokarnas sång

 

o delar Din Kärlek

så oändligt lång

 

Där vid stenen i vår

Paradislund

slöt vi vår Förening

i Helighets stund

 

I stenen är det bundet

vårt Kärleksbad

 

tills en dag

Du o Jag

 

 

då Änglarna höjer

trumpeter till serenad

då stiger vi som rök

mot skyn

till den Eviga

Himlens

 

skimrande

 

syn

 

 

~*~

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 347 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-09-18 14:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta!
2014-09-22

  ULJO
Kloka ord detta
2014-09-19

  Fem hjärtan VIP
Klokt och mycket mycket vackert!
2014-09-19

  Eva Helene VIP
I mångt och mycket är det rädslan som styr och får oss människor att krympa och bli till dem vi inte är i grunden.
Mycket klokt skriver du om detta och så innerligt vackert om det enda sanna, kärleken.
2014-09-19

  ResenärGenomLivet VIP
Såå fint...viktigt med förlåtelsen...
2014-09-18

  Chawa VIP
Underbart är ditt kärleksbudskap här i både ord och ton! De senaste dagarnas politiska händelser försatte många av oss i chock och förtvivlan... "Det skymde Varats Kyss/Denna Eviga Ömhet/som i Himmelen vakar/bor..." - Då är det lätt att tappa tron...
Men kärleken ÄR evig och hel - det vill jag alltid tro - från människa till människa (och helt privat) - mellan kvinna och man! Tack min vän för din vackra hymn!
2014-09-18

  Palett
En lovsång till det goda !
2014-09-18

    ej medlem längre
Det blir en dag utan like när änglarnas trumpeter ljuder...
Vackert diktat om sanningen, Gud och kärleken!
2014-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge