Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stoppa smärtan Spola tillbaka lyckan Även om det är svart i mörkret Så betyder inte det att där inte finns några färger. -Okänd samt Laleh Pourkarim (översatt från engelska till svenska)


Till en sparv som kämpar mot det felaktigt tryckta manuset


Du är en stark och seg jäkel min lilla sparv
Din tidslinje har blivit doppad i trycksvärta
Du vet sån där färg
som när du råkat lägga en lätt fuktig hand på tidningens första sida
den lämnar märken efter sig

Den oredigerade texten som innehåller din tidslinje har felaktigt gått i tryck
Pariserhjulet fortsätter att snurra
Och du råkade bli dess passagerare av misstag
Det fortsätter runt, runt, runt och runt
Det snurrar så mycket att det till sist bara blir en enda stor trådhärva

Du är inte ensam

Din trådhärva må vara svårare att hitta änden på
Men du,
Jag vet om en liten hemlighet
Beskyddaren som sitter på din axel är inte ensam
Nej,
minst tre stycken beskyddare e där
Och då har jag bara räknat dem på din högra sida
Du har säkert ett dussin fler på din vänstra
Alla slår sig förstås uppgivet för pannan åt tryckfelen

Jag tycker du ska skicka tillbaka tidningen och kräva skadestånd
Ersättning och minst en notis som ursäkt ska du få
Sen slipper du följa manuset
Manuset som dömer dig till att försöka få upp en låst dörr i 153 sidor
Nu kan du öppna ett fönster istället
Nu ska du få njuta utav brisen och luften under dina vingar
Redaktören ska bara förstå att han gav ut en felredigerad text först




Fri vers (Fri form) av Linnea Karlsson
Läst 230 gånger
Publicerad 2014-09-21 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linnea Karlsson
Linnea Karlsson