Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I stenåldersgrottan fanns ofta symboler för livets kretsgång… Hjulets Ljus… där dropparna mycket långsamt nötte ner stenen till atomer, Ande… och grus…


RegnDroppsHjulet


Regntunga mörka skyar…

 

svart gråt från

Världsalltets ögonlock

livets vattenborg

smeker Livets

semaforer

i smärta

o sorg…

 

Den fångar upp smärtan

ur falnat askfyllt dis

i glittersmyckade

svarta spindelnät

för att mönstra upp

Jordens akuta kris…

 

 

 

Livet är för Heligt…

 

för att fördärvas

 

snart

 

men tårarna

 

glittrar

 

också i denna

vemods sång

 

därför finns även glädjen

i RegndroppsHjulets

 

språng

 

o fart

 

 

 

Rullar i höstmörkret

över hav o land o grus

mot Vårens o Kosmos

snurrande Ljus

 

I brinnande nebulosor

fräser tillvarons

Ego

mäktigt o bart

när svaveldroppar

landar i kokande Självet

så maktfullkomligt

soldränkt

o klart

 

 

 

Sjunger med gyllene

flammande ekrar

födelsens

dödens

sång

när det rullar

på Himlavalvets

Eviga kretslopps

gång

 

 

 

Men denna mäktiga

sprakande implosion

är en Illusion

som ej alls finns

eller fanns

för Stenens

Själens hjärta

finns innanför

det Ego

som brinner

utan chans

 

 

 

Där finns

Kärlekens Eviga

Sanning

som föder

glöder

en oändlig

makalös

Orgasm

utan sans

ur

svärtan

smärtan

från det

mörka

ändliga

 

som

 

Svarta

 

Hålet 

 

 

branns

 

 

 

  ~*~

 

 

 

 © Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 357 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-09-22 00:16



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Så underbart vacker!
2014-09-25

  ResenärGenomLivet VIP
Vackra toner och ord...
2014-09-24

  genni VIP
Åh vad vackert skrivet, väldigt fint!
2014-09-23

  Bibbi VIP
Grattis till ny placering!
2014-09-23

  Chawa VIP
Grattis till din uppmärksammade härliga text!!
2014-09-23

  ULJO
Återigen en fin text från din penna med stort djup
2014-09-22

  Chawa VIP
Intressant titel - RegnDroppsHjulet!
Ur intet kommer allt - tankar och känslor sprungna ur begrundande penna...
Jag fastnade för det böljande budskapsuppväckandet "Kärlekens Eviga Sanning" bortom svärtans illusion - en lockande känsla där! Detta var ett fantasifullt tecknat skaldestycke som väcker tankens flykt. Du har också valt en härlig bild med intressant information! Musiken lugnar och förstärker skaldekänslan...

2014-09-22

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-09-22

    ej medlem längre
Djupa tankar om livet och jorden
Fint diktat!
2014-09-22

  Ljusletaren
Fint/ kram
2014-09-22

  Bibbi VIP
Vackert och tänkvärt.
2014-09-22

  Fem hjärtan VIP
Djupt,starkt och väldigt vackert skrivet!
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge